Over New | Chapter

Uit samenwerking ontstaat kracht

"Try not to become a man of success. Rather become a man of value."

Albert Einstein

Deze quote heb ik gekozen, omdat ik van mening ben dat succes iets tijdelijks is en ook zomaar voorbij kan zijn. Maar hoe mooi is het als je van waarde kunt zijn voor je gezin, je familie, je vrienden, je buurt, je stad, je land of zelfs de wereld? Ik wil me hiervoor inzetten en werk graag samen met mensen die dit ook belangrijk vinden.

Ik geloof er heilig in dat in samenwerking kracht schuilt, vandaar ook de subtitel van deze pagina. Daarom ben ik altijd op zoek naar mensen met wie ik samen mooie en waardevolle oplossingen kan creëren. Zie je jouw expertise hier niet tussen staan en denk je dat we samen nog krachtiger kunnen zijn? Laat het me weten, want ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal!


Over mij en mijn onderneming

Wie is de man achter New Chapter? Bij een website ontkom je er niet aan om ook wat over jezelf te vertellen. Maar wat precies? Hoe wil ik dat je over mij en mijn onderneming leest? Aan de ene kant wil ik niet overdrijven en aan de andere kant wil ik mijzelf en mijn onderneming niet tekortdoen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de weg die het best bij mijn persoon past. Wil je meer weten, vraag het!

Mijn naam is Murat Sürün en ik ben een geboren en getogen Amersfoorter. Met mijn vrouw en twee kinderen woon ik met veel plezier in deze mooie stad. Mijn hbo-opleiding Bedrijfskundige Informatica heb ik in deeltijd afgerond toen ik nog werkzaam was bij Planet Internet (voormalige dochteronderneming van KPN) als senior webdeveloper. Op een gegeven moment kwam ik op een punt in mijn leven dat ik een andere richting op wilde, maar ik wist niet precies welke. Zo rond 2007 is er voor mij veel veranderd. Ik heb mijn weg gevonden in het vertalen van wensen vanuit de business naar concrete IT-oplossingen én ik ben voor mezelf begonnen als freelancer. Sinds die tijd heb ik voor opdrachtgevers in het hele land gewerkt, in verschillende branches. Fantastisch om een tijdje hier en dan weer een tijdje daar te kunnen werken en nieuwe mensen te leren kennen, maar ook om nieuwe kennis op te kunnen doen.

Rond 2007 is New Chapter dus opgericht. De zoektocht naar een naam was zelfs toen een dingetje, want naast dat het een universele naam moest zijn, moest het ook een naam zijn die niet al in gebruik was. Ook moest het bijbehorende domein beschikbaar zijn. Het mocht niet te lang zijn, maar het moest ook iets betekenen. Ik had toen net een boek uitgelezen en ging aan een nieuw boek beginnen. Ook was het precies het moment dat ik mijn baan wilde inwisselen voor iets anders. Zo kwam ik eerst uit op de naam New Book, maar dat bekte niet lekker. Na een beetje spelen met de termen die ik voor handen had kwam ik uiteindelijk uit bij New Chapter. Wonder boven wonder was het domein ook vrij, dus dat moest wel een sein van boven zijn. Terugkijkend is het vinden van een naam wel vlot gegaan. Vind nu nog maar eens een korte en goed uit te spreken naam die ook vrij is.

Als afsluiter wil ik nog iets over het logo zeggen. Voor de een is het vrij duidelijk en voor de ander is het gewoon een combinatie van fonts, maar er zit wel degelijk een betekenis achter. Het gaat over de overgang van iets ouds of bestaands naar iets nieuws. Het lettertype van New beeldt de oude of bestaande situatie uit en het lettertype van Chapter wijst op de nieuwe of wenselijke situatie. De verticale lijn staat voor de acties die nodig zijn om van het een naar het ander te kunnen komen, want: zonder actie geen resultaat. En de kleur blauw? Tja, dat is gewoon mijn favoriete kleur.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk dan vooral de pagina 'Van uitdaging tot oplossing'.

Murat Surun

Samenwerkingen

Development

Met behulp van een aantal teams uit Oost-Europa ondersteun ik je bij de ontwikkeling van je website, mobiele app, ERP-systeem of wat ook maar je IT-behoefte is. Door deze samenwerkingen kan ik veel eenvoudiger opschalen wanneer dit nodig is en minstens zo belangrijk, ik kan je een veel lagere prijs bieden voor minimaal dezelfde kwaliteit. In deze teams zitten geen 'ja-knikkers', dus je kunt er gerust op zijn dat deze mensen ook meedenken en jou de beste oplossing bieden voor jouw uitdaging.

Design

Het oog wil ook wat, dus buiten dat jouw oplossing gewoon goed moet werken, moet het er ook goed uitzien en gebruiksvriendelijk zijn. Hiervoor werk ik samen met designers van over de hele wereld en ben ik niet gebonden aan de stijl van een bepaalde designer. Met alleen design ben je er niet, maar ik ontzorg je door het design te vertalen naar technische specificaties voor het development team, zodat deze het design kunnen implementeren in jouw oplossing.

Teksten

Teksten voor blogs, websites, mobiele applicaties of andere applicaties worden nog weleens onderschat. Bij blogs wil je bijvoorbeeld dat de tekst je doelgroep aanspreekt en dat het goed wordt opgepikt door de zoekmachines; bij applicaties wil je dat de teksten bijdragen aan een positieve gebruikerservaring. Voor je het doorhebt ben je soms uren verder voordat er wat tekst staat, zeker als het niet je core business is. Omdat ik samenwerk met tekstschrijvers hoef je je hier in ieder geval geen zorgen over te maken.

Nieuwe samenwerkingen

Staat jouw expertise er niet tussen of denk je dat je een aanvulling kunt zijn op de genoemde onderdelen? Ik kom graag met je in contact. Omdat ik zelf weinig overhead heb en mijn klanten graag een goede prijs/kwaliteitverhouding wil kunnen bieden, gaat mijn voorkeur uit naar samenwerkingen met eenmanszaken.

Wat zeggen anderen?

Ik heb sinds enkele jaren een nauw contact met Murat. Een uitgebreid verhaal over Murat is niet pérse nodig. Voor zover een unieke persoonlijkheid in woorden te vatten zou zijn, zou ik Murat omschrijven als: loyaal, sociaal, deskundig, analytisch, scherpzinnig, visionair, volhardend, doortastend en een uiterst aangenaam gesprekspartner om een kop koffie mee te drinken. Top!

Alexander Plooij, directeur Connecting Fields Executive Search & Organisatie-ontwikkeling

Wat zeggen anderen?

Murat is kundig in zijn vakgebied. Hij weet waar hij over praat. Dat laatste doet hij nadat hij nagedacht heeft, hetgeen het te behalen resultaat ten goede komt. Zouden meer mensen moeten doen.... Daarnaast is hij een plezierige vent om mee te werken. Ik heb geen moment van "mopperen" ervaren tijdens zijn werkzame periode bij 4DMS.

Camiel van Asch, directeur Atrea

Wat zeggen anderen?

We've hired Murat for an functional design and documentation assignment for our client. In just over 6 months, Murat has delivered on time and within expectations. Next to that, in times of economic recession, Murat understood the need for an open and honest conversation about rates and margins. We would highly recommend Murat as he's a honest and hard working IT consultant.

Ben Ernsting, ITSync