Blogs

Artikelen in begrijpelijke taal over IT en software

Onder de motorkap: Even Better Passwords

"Even Better Passwords" is een privacy-oplossing dat sinds begin dit jaar (2022) actief is. Deze oplossing geeft particulieren de kans om een wachtwoord te controleren op sterkte en antwoord te krijgen op de vraag of het wachtwoord voorkomt in een lijst met gehackte wachtwoorden. Daarnaast geeft het bedrijven de mogelijkheid om wachtwoorden te controleren tegen een lijst met gehackte wachtwoorden.

Wat is UX?

UX is een verzamelnaam voor alle handelingen die er op gericht zijn om de gebruiker een betere ervaring te bieden. Andere termen die we in deze context vaak zien terugkomen zijn CX, UCD, UXD, UI en UID. Voor dit artikel beperk ik me tot UX, maar ik benoem ook kort de andere afkortingen.

Waarom heb ik een app nodig?

Naast de vraag wat een app kost om te laten maken, krijg ik ook regelmatig de vraag waarom een bedrijf een app nodig heeft. Helaas is er geen eenduidig antwoord mogelijk, want zoals wel vaker hangt het af van de situatie. Voor de ene onderneming kan het een hele rendabele investering zijn en voor de ander is het niets meer dan een kostenpost.

Welke soorten websites zijn er?

Door de snelle toename van het internetgebruik zijn er vandaag al bijna 1,8 miljard websites. Er zijn verschillende soorten websites, dus hoe kan iemand opvallen tussen zoveel websites die elke minuut in aantallen toenemen?

Wat is een website?

Websites zijn een erg belangrijk onderdeel van het internet en waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel. Het is het meest zichtbare deel van het internet. Het is een internetpagina die bezocht kan worden door mensen. Deze mensen kunnen per ongeluk op je website zijn terechtgekomen, maar kunnen ook bewust op je website zijn terechtgekomen. in functionele zin is een website een soort vitrine voor je producten, diensten of ideeën. In technische zin is het een bestand of een verzameling van bestanden dat zich bevindt op een server. Deze server is altijd gekoppeld aan het internet en serveert deze bestanden aan iedereen die er om vraagt en de juiste rechten heeft.

Wat kost het laten maken van een app?

Een van de meest gestelde vragen is wat het kost om een app te laten maken. Helaas zijn er te veel partijen op de markt die hier niet erg transparant over zijn.

Wat zijn de gevaren van URL-verkorters?

Wist je dat je vatbaar bent voor kwaadwillenden als je gebruik maakt van afgekorte URL's? Kwaadwillenden kunnen gebruik maken van een verkorte URL om je door te sturen naar een voor jou onbekende website.